Ja en wat doe je als je 60 wordt? Je bereidt een feest voor en trekt alles uit de kast om dat te vieren! Maar wat doe je als jouw tennisvereniging 60 jaar bestaat? Dan is dat even een ander verhaal. Dan kijk je naar het verleden, heden en toekomst.

Tennis in Egmond startte 61 jaar geleden met twee banen met tevens de organisatie van het Badgastentoernooi. Dat jubileum hebben wij vorig jaar ook gevierd. TC Egmond aan Zee is een jaar later opgericht door vier families n.l. IJkel, Suurbeek, Helle en De Vries. Daar zijn wij nog steeds heel blij mee.

Onze leden hebben in die jaren zeer hoog tennis gespeeld, zelfs tot Wimbledon en landskampioenschappen aan toe. Nu draaien we mee op verenigingsniveau met zo’n 300 leden inclusief jeugd. Niet de grootste vereniging, maar zeker niet de kleinste.

De vereniging bestaat uit veel vrijwilligers die in commissies en in het bestuur hun best doen om ieder jaar weer mooie evenementen te organiseren voor de leden. En omdat er nu een 60-jarig bestaan te vieren is, zijn er het hele jaar door allerlei festiviteiten.

Wij zijn op 1 april (dat was geen grapje) gestart met ons Herten Toernooi. Dit is elk jaar de start van het tennisseizoen. Het is een open toernooi voor volwassenen, waar altijd veel animo voor is. Tennis, een hapje, een drankje en gezellige muziek, het maakt ‘t allemaal een mooi begin van een heerlijk tennisseizoen.

Op 2 april verrichtte de jeugd de officiële opening met het hijsen van de jubileumvlag. Er is deze dag ook een clinic georganiseerd met Edwin Elzinga van Wilson in samenwerking met onze tennisleraren. Vrijwel alle jeugdleden waren er. Ouders, kinderen en andere aanwezigen hebben genoten van de ontzettend geestige Edwin. Het was een groot succes!

Op 8 april is de competitie weer van start gegaan en dat geeft op de baan altijd leuke wedstrijden en een leuke tennissfeer. Kom gerust eens kijken in onze Duinpan!

Op vrijdag 21 april waren er de Koningsspelen voor en door de Egmondse scholen. Wij bezorgden deze kinderen een gastvrij onthaal.

Van 10 juni t/m 18 juni is er ons jaarlijks terugkerend en ook jubilerende 15e open Huis ter Duin toernooi waar van heinde en verre tennisvrienden aan meedoen. Dit toernooi staat ook bekend als het gezelligste toernooi van Egmond en omstreken. Kijk op toernooi.nl om je in te schrijven: Klik hier

 

Groot Tapas-en Feestfestijn vanwege het 60-jarig bestaan TC Egmond
Op zaterdag 1 juli is er FEEST voor alle leden en oud-leden om gezamenlijk te vieren dat wij 60 jaar jong zijn. We starten het feest met een “leer je dorp kennen” puzzeltocht! Ontdek je plekje met hilarische hoogtepunten en verrassingen. Vanaf 17.00 uur vieren we verder in onze Duinpan die dan in totale Spaanse sferen is omgetoverd. Nagenietend van Spaanse muziek vertolkt door Spaans gitarist Carlos en een Tapas Eetfeestfestijn gaan we over op de klanken van DJ Maarten en dansen tot het einde van het feest om middernacht. Het belooft een onvergetelijke dag te worden. Ja! Op die datum gaat het los. Wil je je als lid of oud-lid opgeven voor deze Jubileumdag (geheel gratis)? Stuur een mailtje en meld je aan bij: Tcegmond60@gmail.com

Vanaf 5 juli zijn er weer onze jeugdclubkampioenschappen met de finales op 9 juli. Op 8 juli ontvangen wij onze tennisvrienden van de Rots uit Tiel. Al vele jaren komt de Rots jeugdtennisschool bij ons voor een weekje spel en gezelligheid. Deze hele week wordt de inwendige mens verzorgd door ‘T Winckeltje.

Op 17 juli start het 62e Badgastentoernooi, een echt tennisfestijn. Hoog geclassificeerde tennissers kunnen hier écht aan de bak. Het is een toernooi waar er nog maar een paar van zijn in Nederland. Wij zijn daar zeer trots op. Kom kijken naar dit hoogstaand niveau! Met de finales als hoogtepunt op zondag 23 juli.

Op 16 t/m 24 september zijn onze onderlinge clubkampioenschappen. Ja en wie wil er nou geen kampioen worden van zo’n 60 jaar jonge club! Dus …… inschrijven.

 

Verlichting en zo meer
Sinds 2 jaar is TC Egmond in het bezit van een prachtige verlichting op de baan. Dit betekent nog langer doortennissen. Maar ook de Klaverjasavonden in de wintermaanden, het griezelen tijdens Halloween, het toernooi aan het eind van het seizoen maken van TC Egmond een unieke Tennisvereniging.

We zijn een levende 60 jaar jonge vereniging die trots is op alle leden en niet-leden die op de een of andere manier hun steentje hebben bijgedragen om TC Egmond aan Zee 60 jaar te laten worden en………. in goede gezondheid!!!

En DAT wensen wij al onze leden, oud-leden, sponsors, sympathisanten en allen die ons een warm hart toedragen graag toe.

Op naar de volgende 60 jaar!