Nieuwe voorzitter?

HOERA! We hebben, als we het willen, een voorzitter! Roger Kleinenberg stelt zich kandidaat als voorzitter tijdens de algemene ledenvergadering die gehouden zal worden op vrijdag 3 februari 2017. Hoe fijn kan het zijn om zo het nieuwe seizoen te beginnen! Oké, we zijn er dan nog niet, want we hebben nog wel een aantal leden nodig die zich ook eens willen bemoeien met de hele gang van zaken van “onze” tennisvereniging. Maar ik blijf het zeggen: Het is een goed begin van 2017.

60 jarig bestaan

En wat ook zo leuk is: het is een feestjaar. 60 jaar bestaan is niet niks en de feestcommissie gaat er met z’n allen een waar spektakel van maken, zodat elk toernooi er zijn eigen draai aan gaat geven. Daar horen jullie later meer over. De leden die zich hebben aangemeld om in de feestcommissie plaats te nemen worden binnen kort telefonisch benaderd om even om te tafel te zitten en er een leuke draai aan te geven.

Wintertennis

We gaan er een fantastisch seizoen van maken. En aansluitend een prachtig winterseizoen. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden om in de winter door te tennissen. De winterlessen voor de jeugd worden nu ook al buiten gegeven, maar ook voor de volwassenen willen we dit zeker gaan activeren.

Competitietennis

Onlangs is er een mail gestuurd over de voorjaarscompetitie en de nieuwe vormen van competitie spelen. Dit betekent dat er meerdere leden competitie kunnen tennissen. Wil je meer informatie mail dan naar samirahoutenbos@gmail.com. Het competitielidmaatschap blijft bestaan. Wel moet je toonbaar lid zijn van een andere vereniging om hier gebruik van te maken. De kosten hiervoor worden wel iets hoger aankomend jaar. Wij kijken ook naar een mogelijkheid om de badgasten meer te laten tennissen op onze vereniging. Dat willen we doen middels een tijdelijk zomerseizoenslidmaatschap. Zodat bijvoorbeeld jullie eigen badgasten een mogelijkheid krijgen om in hun vakantie te kunnen genieten van de tennisbanen. Hoe leuk kan dat zijn. Ook hier houden we jullie van op de hoogte.

IVA cursus voor bardiensten

De leden die met toernooien en feesten achter de bar staan zijn sinds kort verplicht een cursus IVA (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) te doen. Dit is echter niet moeilijk, maar wel nodig. Je moet daarvoor naar www.nocnsf.nl en in de zoekregel toets je IVA in. Het zijn 10 vragen die je moet beantwoorden en dan ben je klaar. Je krijgt daarna een bewijs van deelname. T.z.t. komt er in de kantine een laptop te staan om dit te regelen.

Kantinediensten

Ieder lid van de vereniging moet 3 bardiensten invullen. Voorheen werden bestuursleden en commissieleden hiervan uitgesloten, maar vanaf dit jaar moeten zij ook gewoon de 3 diensten draaien. We gaan het anders niet meer redden om de diensten in te vullen. Je kunt natuurlijk ook afkopen, maar liever niet. Het is juist de bedoeling om het ultieme clubgevoel weer naar boven te halen. Als je alleen tennist en verder nooit de club bezoekt leren we elkaar nooit kennen en doen we ook nooit iets SAMEN! De kantinediensten worden wel op een andere manier ingeroosterd. Doordat wij hebben besloten geen middagdiensten meer te doen en alleen nog ochtenden en avonden door de leden te laten staan. Als je ’s middags tennist en daarna toch nog wat wil drinken dan kan dat, want wij hebben nu een koffiemachine en een limonade/sportdrank automaat in de kantine staan. Je kunt dus altijd wat drinken en uiteraard gebruik maken van de kleedkamers en het toilet.

We moeten het samen doen

Het streven van ons is een club worden waar het hele jaar door wat te doen is. Maar daarvoor hebben wij elkaar allemaal nodig. Zoals ik al aangaf zijn er nog diverse plaatsen en taken open die nog vervuld moeten worden. Doe eens gek en draai eens een jaartje mee. Het is zo leuk om eens wat voor de club te doen.

De saamhorigheid in deze wereld is zo belangrijk en daar willen wij zeker met ons allen wat voor doen, toch? Een familie die elkaar onder allerlei omstandigheden steunt en er voor elkaar zijn. Hoe mooi kan dat zijn?

Dat is ons streven bij TC Egmond aan Zee!

Namens het bestuur wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Wij hopen jullie te zien op de jaarvergadering op vrijdag 3 februari 2017. Meer informatie hierover volgt later.

Sportieve groeten van Janny Olling

Voor alle aanmeldingen van de voorkomende werkzaamheden kun je bellen naar 0651956377 of mailen naar jannyolling@hotmail.com